KİŞİSEL BİLGİLER

 

KISA ÖZGEÇMİŞ

Yrd.Doç.Dr. Betül Öztürk Lisans derecesini 1998 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden aldı. Yüksek lisansını 2003, doktorasını 2010 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı. 2000 yılından itibaren araştırma görevlisi olarak çalıştığı İzmir yüksek Teknoloji Enstitüsü’ndeki görevinden 2010 yılında ayrıldı. 2010 yılında Almanya Karlsruhe’de bulunan JRC Institute for Transuranium Elements’de doktora sonrası araştırma programına katıldı. 2012 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2014 yılında Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümünde tam-zamanlı Yrd.Doç.Dr. olarak göreve başladı. Vekâleten 2014 yılında başlayan Bölüm Başkanlığı ve 2015 yılında başlayan Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokul Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.
Analitik Kimya anabilim dalında Kemometri üzerine araştırmaları bulunan Yrd.doç.Dr. Betül Öztürk, gıda kimyasında yer alan çalışmalarına gastronomi üzerine de olan araştırmalarını da ekleyerek devam etmektedir. Gıda tasarımı, duyusal özellikler ve ölçümleri üzerine projeler geliştirerek bilimsel araştırmaların genişletmektedir.