BOOK CHAPTERS


National book chapters

  • H.Akder and D.Nizam.
    Tarım ve Gıda Sektöründeki Değer ve Tedarik Zincirinin Ekonomi Politiği .
    68-85
    F.Adaman and S.A..
    Gıdanın Politik Ekolojisi.
    (2023), Metis,
  • Ç.Keyder , D.Nizam and Z.Yenal.
    Covid-19, tarım ve gıda: Dünyada ve Türkiye'de neler yaşandı, neler yaşanacak?.
    61-79
    M.Sabancıoğlu , D.Üçer Şaylan.
    Meraklısına Bilim 2020.
    (2021), Doğan Kitap,
  • D.Nizam.
    Yemek, Tarım ve Kır Tartışmaları, Coğrafi İşaretler ve Alternatif Gıda Ağları.
    34-61
    E.Akarçay.
    Yemek Sosyolojisi.
    (2020), Anadolu Üniversitesi, ISBN: 978-975-06-4080-3
  • D.Nizam.
    Edede İncirin Tadı: Geleneksel Üretimin Ekolojik ve Kültürel Sınırlarını Yeniden Düşünmek.
    26-39
    A.Y.Kaya.
    İncirin Akdenizdeki Yolculuğu.
    (2019), İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi,
  • D.Nizam.
    Yerellik, Geleneksellik ve Coğrafi İşaret: Mücadeleler ve Müzakereler.
    17-22
    D.Nizam , F.Tatari.
    Türkiyede ve Dünyada Yerel Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti.
    (2018), Opus Yayınları, ISBN: ISBN: 978-605-9245-2

International book chapters

  • D.Nizam.
    “How to Use Geographical Indication for the Democratization of Agricultural Production: A Comparative Analysis of GI Rent-seeking Strategies in Turkey” in The Role and Significance of Geographical Indication As a Tool for the Development and Democratization of Agri-Food.
    A.Bonanno , H.Feuer and K.Sekine.
    Geographical Indication and Global Agri-food: Development and Democratization.
    (2020), Routledge,