KISA ÖZGEÇMİŞ
Dr. Öğretim Üyesi. Betül Öztürk Lisans derecesini 1998 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden aldı. Yüksek lisansını 2003, doktorasını 2010 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı. 2000 yılından itibaren araştırma görevlisi olarak çalıştığı İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ndeki görevinden 2010 yılında ayrıldı. 2010 yılında Almanya Karlsruhe’de bulunan JRC Institute for Transuranium Elements’de doktora sonrası araştırma programına katıldı. 2012 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2014 yılında Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümünde tam-zamanlı Dr. Öğretim Üyesiolarak göreve başladı. Vekâleten 2014 yılında Bölüm Başkanlığı ve 2015 -2022 yılları arasında Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokul Müdürü olarak görevlerini yapmıştır.
Analitik Kimya anabilim dalında Kemometri üzerine araştırmaları bulunan Dr. Öğretim Üyesi. Betül Öztürk, gıda kimyasında yer alan çalışmalarına gastronomi üzerine de olan araştırmalarını da ekleyerek devam etmektedir. Gıda tasarımı, duyusal özellikler ve ölçümleri , mutfak kültürü üzerine projeler geliştirerek bilimsel araştırmaların genişletmektedir.