KISA ÖZGEÇMİŞ
Dr. Güngörmüşler, biyoloji ve biyomühendislik alanlarında Türkiye, İtalya ve Kanada’da eğitim almış yetkin bir biyomühendistir. Ege Üniversitesi'nden Biyomühendislik alanında doktora derecesini almış olup, araştırmalarının bir kısmını Manitoba Üniversitesi’nde gerçekleştirmiştir. Bu süreçte katma değerli biyoteknolojik ürünlerin üretimine yönelik yenilikçi yöntemler üzerine çalışmıştır. Araştırmaları, çevresel mikrobiyoloji, biyohidrojen üretimi, probiyotikler, yaşam döngüsü analizi (YDA) ve sürdürülebilir biyoprosesler üzerine odaklanmaktadır.
2017 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü'ne katılmasından bu yana akademik ve araştırma topluluklarına önemli katkılarda bulunmuştur. 2022 yılında atık malzemelerin sürdürülebilir şekilde değerlendirilmesine odaklanan HOPE Biyoteknoloji A.Ş. girişiminin kurucu ortaklarından olmuştur. Araştırmaları, biyoteknoloji ile sürdürülebilirlik arasındaki köprüyü kurmayı amaçlamakta ve yenilenebilir enerji ile atık yönetimi konusundaki küresel sorunlara çözüm aramaktadır. TÜBİTAK ve İzmir Kalkınma Ajansı gibi kurumlardan önemli araştırma fonları kazanmıştır.
Dr. Güngörmüşler, uluslararası birçok iş birliğinde aktif rol almakta olup, COST Aksiyonları olan MultiviewLCSA ve LIAISE’de Yönetim Komitesi (MC) üyesi olarak görev yapmaktadır. 2024 yılında Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü tarafından Uluslararası Mükemmeliyet Bursu’na layık görülmüş olup, bu burs kapsamında hidrojen üretimine yönelik yenilikçi biyoteknolojik yolların yaşam döngüsü analizini incelediği projesinin başarı ile tamamlamıştır. Sürdürülebilirlik ve döngüsel biyoproseslere yönelik çalışmaları, yüksek etki faktörüne sahip uluslararası dergilerde yayımlanan 30’un üzerinde makalesi yer almaktadır.